Ingrediente:
- Aluat turte
- 500 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 40 g unt la temperatura camerei
- 2 linguri ulei de masline
- o lingurita zahar
- un ou
- 1/2 lingurita sare
- 250 ml lapte caldut
- Umplutura
- 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana ; daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura)
- 200 g telemea de oaie
- marar verde tocat
- o lingurita zahar
- 1/2 plic zahar vanilat
- sare dupa gust
Mod de preparare:
- Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.
- Aluat turte
- Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.
- Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).
- Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.
- Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.
- Imparte aluatul in zece bile egale.
- Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.
- Pune o lingura de umplutura de branza.
- Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile )
- Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.
- Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat
- Gata! Foarte simplu, asa-i?
Pofta buna !
Sursa : Papa Bun