Ingrediente:
- 2 ouă
- 1,5 căni de lapte cald
- 1,5 căni de apă caldă
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de zahar granulat
- 1 pachet de drojdie uscată
- 3,5 căni de făină
- 3 vinete
- 2 ardei verzi
- 1 ardei rosu
- 5-6 cepe verzi
- Pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 cartof
Pentru prăjit:
cateva linguri de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Taiem vinetele in felii mici, dupa care lepunem sare le amestecam bine, le acoperim si le lasam sa stea timp de jumatate de ora.
Dupa acest timp, adaugam ouale, apa si laptele la temp. camerii. Le amestecam continuu, adaugad pe rand si drojdia, zaharul si sarea dupa gust.
E timpul sa adauga faina in fir suptire, dupa ce faina e incorporata, aluatul rezultat il lasam sa se odihneasca cam jumatate de ora.
Amestecam legumele intr-un castron mai mare, dupa ce dam pe razatoare morcovii si cartofii, iar celelalte legume le taiem in bucati mici.
Amestecam totul cu aluatul preparat mai devreme, iar la urma adaugam si vinetele stoarse.
Cautam o tigaie potrivita pe care o punem pe foc, in care adaugam cateva picaturi de ulei. Dupa ce se incinge bine, turnam cu polonicul compozitia formata din aluat cu legume si vinete.
Le prajim la foc mediu pana devin aurii, intorcandu-le pe rand pe ambele parti.
Hai la masa si să le servim calde.
Poftă bună !