Ingrediente:
400 g făină de grâu;
1 linguriță bicarbonat de sodiu;
300-400 g cașcaval;
unt după gust;
2 căței de usturoi;
1 pahar chefir/iaurt sau lapte bătut (250 ml);
1 linguriță sare;
1 mănunchi verdeață;
200 ml iaurt.
Mod de prepapare:
Puneți bicarbonatul de sodiu în chefir și lăsați-l așa pentru 5 minute.
Cerneți făina și adăugați sare, apoi turnați chefirul deasupra și faceți aluatul.
Presurați aluatul cu făină, astupați-l cu un prosop și lăsați-l așa pentru 10 minute. Cât timp aluatul se odihnește, dați prin răzătoare cașcavalul și amestecați-l cu verdeața tocată, adăugați sare după gust.
Împărțiți aluatul în 6 bucăți egale. Întindeți din ele turte.
În mijlocul fiecăreia puneți câte 2 linguri de umplutură și lipiți marginile peste umplutură.
Mingiuța cu umplutură apăsați-o cu mâna, după care, cu atenție să întindeți din ea o turtă cu diametrul de 20 cm.
Prăjițile pe tigaia uscată timp de 3 minute pe fiecare parte.
Turtele care sunt gata le puneți una peste alta și le ungeți cu unt.
Din iaurt, usturoi și verdeață gătiți sosul care se servește odată cu turtele.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Pofta buna!