Turtele sunt un substitut pentru pâine, comun printre popoarele din Est și Asia Centrală. Această rețetă de turte cu brânză la tigaie, pregătite pe bază de kefir, reprezintă o alegere ideală pentru cei care își doresc să aducă un strop de savoare tradițională în bucătăria lor.
Ușor de preparat și incredibil de gustoase, aceste turte umplute cu brânză sunt o gustare delicioasa, ideală pentru orice moment al zilei. Vă invităm să descoperiți bucuria de a găti acest fel de mâncare, care cu siguranță va deveni rapid favoritul familiei.
Ingrediente:
- Kefir cald – 300 ml;
- Sare – 1 linguriță;
- Bicarbonat de sodiu – 1 linguriță;
- Gălbenuș – 1 buc;
- Ulei vegetal – 3 linguri;
- Ceapă verde – jumătate de legătură;
- Făină – 380 g.
pentru umplutură:
- Brânză de vaci 9% – 230 g;
- Brânză sarata sau cascaval – 150 g;
- Sare – ½ linguriță;
- Albuș de ou – 1 buc.
Mod de preparare:
În kefirul cald, adăugați sare și bicarbonat de sodiu, adăugați gălbenușul și uleiul vegetal, amestecați. Tocați fin ceapa verde, adăugați-o în kefir împreună cu făina, frământați aluatul.
Lăsați aluatul timp de 20 de minute sub folie de plastic într-un loc cald.
Radeți fin brânza, amestecați-o cu brânza de vaci, adăugați sare. Turnați albușul de ou în umplutură, amestecați.
Împărțiți aluatul în 10 bucăți egale. Întindeți bilele în foi de aproximativ 1 cm grosime. Puneți o lingură de umplutură în fiecare turta, sigilați în interior.
Intindeti ușor cu un sucitor turta umplută. Într-o tigaie cu ulei vegetal, prăjiți lipiile pe ambele părți până devin aurii.
Tot ce rămâne este să ungeți turtele cu unt cat inca acestea sunt calde.
Pofta buna!