Turtele sunt un substitut pentru pâine, comun printre popoarele din Est și Asia Centrală. Această rețetă de turte cu brânză la tigaie, pregătite pe bază de kefir, reprezintă o alegere ideală pentru cei care își doresc să aducă un strop de savoare tradițională în bucătăria lor.
Ușor de preparat și incredibil de gustoase, aceste turte umplute cu brânză sunt o gustare delicioasa, ideală pentru orice moment al zilei. Vă invităm să descoperiți bucuria de a găti acest fel de mâncare, care cu siguranță va deveni rapid favoritul familiei.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 750 g de făină albă
- 500-550 ml apă, în funcție de cât de mult cere aluatul
- 10 g deojdie proaspăta
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 80 ml ulei
pentru umplutură:
- 300 g telemea de vaca grasă mai uscată
- 200 g brânză dulce de vacă bine stoarsă
- 100 g caș raz pe răzătoarea cu ochiuri mari
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură bună de mărar sau 2 dacă vă place
- extra ulei pentru copt
Mod de preparare:
Punem într-un castron apă, drojdia cu zahărul și uleiul de măsline amestecăm până se topește drojdia.
Adăugăm făina, sarea și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un aluat lipicios dar omogen.
Punem aluatul într-un castron uns cu ulei și acoperit cu o folie de prospețime și lăsăm să dospească până își dublează volumul.
Tăiem ceapa verde feliuțe și mărarul mărunt.
Punem toate brânzeturile împreună cu ceapa verde și mărarul și frământăm bine. Împărțim apoi în 10 părți egale.
După dospirea aluatului, îl scoatem afară din castron și îl împărțim în 10 buc egale și le dăm forme rotunde.
Pe un plan de lucru uns cu ulei, întindem câte o bucată de aluat cu diametrul de 10-12 cm și punem câte o parte de brânză.
Aducem marginile spre interiorul placintei și le strângem, astfel încât să se lipească.
Întoarcem cu partea strânsă în jos și întindem rotund plăcintele cu diametrul de 20 de cm.
Într-o tigaie incinsă punem câte o linguriță de ulei și coacem plăcintele la foc mediu până devin aurii-brun deschis, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Pofta buna!