Deși nu are întăritor sau alt agent de îngroșare, va fi tartinabilă și cu un gust formidabil de vanilie. Este ideală pentru torturi, prăjituri, tarte. Merită încercată!
Ingrediente:
350 g unt
2 gălbenușuri
300 g zahăr
200 ml lapte
2 pliculețe de zahăr vanilat
1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare:
Amestecăm laptele cu gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat, apoi fierbem la foc mic.
Amestecând continuu, fierbem aproximativ 3 minute. Va fi lichid, dar odată ce amestecăm cu untul se va întări.
E important să nu fierbem mai mult de 3 minute, deoarece din cauza zahărului poate să devină zgrunțuros. După ce luăm de pe foc, acoperim cu folie de aluminiu și lăsăm să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Frecăm bine untul, adăugăm adăugăm crema, 1 linguriță de esență de vanilie și amestecăm bine. Crema este gata deja!
Pofta buna!
Sursa: Bensan