Plăcintele mereu au fost și vor fi îndrăgite de fiecare dintre noi, fie că sunt dulci sau sărate, cu brânză sau vișină, cu foi fine și crocante sau moi și pufoase, din aluat dospit. Această plăcintă este una mai deosebită pentru că pe lângă umplutura din vișine se adaugă și o cremă de vanilie, absolut delicioasă. Foile filo care se folosesc la această plăcintă oferă un aspect mai rafinat, mai fin și mai crocant. Iar în rezultat, veți obține o plăcintă genială cu un gust demențial.
Ingrediente:
100 ml | Lapte |
2 bucăți | Ouă |
100 g | Zahăr |
60 g | Amidon de porumb |
500 ml | Lapte |
1 linguriță | Esență de vanilie |
1 bucată | Ou |
50 g | Zahăr |
70 ml | Lapte |
30 ml | Ulei rafinat |
500 g | Aluat filo |
300 g | Vișine |
50 g | Zahăr |
1 bucăți | Ou |
Mod de preparare:
- Puneți 100 ml de lapte, 2 ouă și 100 g de zahăr într-un bol. Amestecați cu un tel încorporând treptat amidonul de porumb. Turnați compoziția obținută într-o cratiță pe foc. Adăugați 500 ml de lapte și lăsați să fiarbă. Apoi adăugați esența de vanilie și luați crema de pe foc. Dați la rece pentru 10 min.
- Puneți 1 ou într-un bol. Adăugați 50 g de zahăr și mixați bine. Treptat încorporați 70 ml de lapte, 30 ml de ulei, mixând continuu. Însiropați 4 foi de aluat filo cu amestecul obținut. Deasupra puneți ½ din crema de vanilie din frigider și ½ din vișinele amestecate cu 50 g de zahăr. Rulați bine plăcinta și o transferați în tava tapetată cu hârtie de copt.
- Procedați la fel și cu cealaltă plăcintă. Ungeți plăcintele cu un ou bătut și le dați la cuptor pentru 25 min la 180°C.
- Savurați cu plăcere!