O idee atât de ingenioasă, simplă și aspectuoasă de aperitiv rar am văzut!
Ingrediente:
Nu există o cantitate fixă.
Cât de mare vrei să îți iasă oul uriaș, de atâtea ouă ai nevoie.
Mod de preparare:
Mulţi dintre noi fac o mare pasiune pentru arta gătitului, iar acest lucru constituie un bun prilej de a ne impresiona prietenii cu preparate culinare inedite. Privind aceste imagini vom învăţa cum să preparăm un ou uriaş de formă cilindrică. Ingenios aperitiv, nu-i aşa?
Pentru a avea pe masă la micul dejun un ou mai puţin obişnuit avem nevoie de mai multe ouă proaspete, un pahar cilindric, un tub de plastic şi unul de inox, o oală cu apă pusă la fiert şi un capac. Oala cu apă în care introducem paharul de sticlă termorezistentă se pune la fiert pentru puţin timp. În continuare separăm gălbenuşurile de albuşuri în două vase diferite. După ce paharul a fost preîncălzit, punem în el doar albuşurile.
Introducem paharul în apa din oala care fierbe, acoperindu-l cu un capac. După aproximativ 25 de minute vom observa că albuşul este fiert drept urmare vom scoate paharul din oală. Cu ajutorul unui tub de plastic vom decupa miezul albuşului fiert astfel încât să rămână spaţiu pentru a turna înăuntru gălbenuşurile.
Paharul merge iarăşi la fiert pentru ca şi gălbenuşurile să se întărească perfect. Folosind un tub de aluminiu vom decupa un ou cu o formă mai puţin obişnuită faţă de cea reală şi anume cea a unui cilindru. Nu ne rămâne decât să tăiem felii subţiri din acest preparat şi să le aşezăm pe un platou alături de alte aperitive. Spor la treabă şi… poftă bună!
Pofta buna!
Acest fel de mâncare are numele exact ca și forma sa: ouă lungi. Dar cum? Cu siguranță o găină nu poate depune un ou de 30 cm ca în imaginea de mai jos, nu?
Desigur că nu. Acesta este în esență un fel de mâncare danez sofisticat, iar ceea ce este folosit pentru a-l face sunt doar ouă obișnuite.
Pentru a cunoaște procesul de preparare a acestui fel de mâncare cu ouă, să intrăm într-o fabrică de ouă tipic daneză.
Mai întâi, ouăle vor fi sparte, separând gălbenușul de albuș. Ambele părți vor fi transferate în 2 recipiente separate pentru a bate uniform.
Sparge ouă.
Separați gălbenușurile și albușurile.
Gălbenușurile se pun în rezervorul de amestecare.
Același lucru este valabil și pentru albi.
După ce se amestecă bine, albușurile vor fi puse în formă cu un ax în mijloc pentru a forma un spațiu gol.
Întreaga matriță se va fierbe în apă. După ce albul se solidifică, oamenii ridică tija afară, apoi toarnă gălbenușul în mijloc.
Când ouăle sunt gătite, toate vor fi ridicate și transferate în zona de control al calității. Aici, muncitorii vor tăia excesul, lăsând doar cel mai lung, mai rotund și mai frumos „băț de ou” posibil.
În cele din urmă, ouăle vor fi răcite și apoi conservate, așteaptă să fie transportate și vândute la supermarketurile autohtone.
Acum spuneți, doriți să încercați acest ou fiert unic de 30 cm lungime?