Sărbătorile de iarnă la români sunt caracterizate de un șir de tradiții și obiceiuri frumoase. Perioada în care fiecare casă găzduiește o atmosferă magică de sărbătoare cu brăduțul împodobit, lumânările aprinse și masa cu bucate alese. Pentru o ocazie atît de specială am hotărât să pregătim o gustare asortată cu tema de sărbătoare, globulețe cu piept de pui un deliciu nemaipomenit de gustos. Gustarea care va aduce rafinament și bun gust pe masa dvs.
Ingrediente:
300 g | Piept de pui |
200 g | Cașcaval |
3 linguri | Maioneză |
2 | Usturoi |
100 g | Miez de nucă măcinat |
30 g | Verdeață |
30 g | Masline negre fără sâmburi |
Mod de preparare:
- Fierbeți pieptul de pui. Când pieptul este deja fiert și răcit îl tăiați mărunt. Dați cașcavalul prin răzătoarea măruntă și amestecați-l cu pieptul de pui. Apoi adăugați usturoil pisat,verdeața mărunțită și maioneza. Amestecați bine tot conținutul.
- Mărunțiți miezul de nucă cu ajutorul unui blender.
- Tăiați măslinele în jumătăți.
- Din conținutul de piept de pui și cașcaval prelucrați sferele, determinându-le forma rotundă. Fiecare globuleț rostogoliți-l prin miezul de nucă măcinat. Apoi complectați decorul cu jumătățile de măsline care le aplicați pe vârful fiecărui globuleț. Mai apoi dintr-un fir de verdeață realizați inelușul fieărui globuleț pe care îl veți aranja frumos pe măslină la final. Globulețele de sărbătoare sunt gata
- Savurați cu plăcere!