Ingrediente:
- cartofi – 450 g
- piper negru măcinat – 1/4 linguriță.
- sare – 1/4 linguriță
- amidon de porumb – 30 g.
- susan
- ulei vegetal inodor – pentru prăjit
Mod de preparare:
Pasează cartofii fierți, apoi se adaugă sare, piper, amidon și se frământă până se omogenizează. Ca rezultat, veți obține o masă moale, compactă.
Modelați aluatul de cartofi în betisoare subțiri și rulați-i imediat în semințe de susan.
Numărul de rulouri de susan și lungimea acestora depind de mărimea tigaii alese.
Umpleți tigaia cu suficient ulei și încălziți-o. Apoi, în reprize, aranjați bețișoarele în tigaie și prăjiți pe toate părțile până se rumenesc.
Puneți bețișoarele de cartofi finite pe un prosop de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei, apoi serviți.
Acești cartofi merg de minune cu ketchup. De asemenea, le puteți servi cu diverse sosuri.
Pofta buna!