Bauturi

Un cardiolog ne reamintește : „Putem preveni ateroscleroza, aceste 5 alimente ne pot salva viata”

 

 

Oare suntem constienti ca alimentatia ne dicteaza starea de sanatate? Stilul de viata si dieta sunt esentiale, doua lucruri pe care le putem controla, pentru a ne mentine sanatosi si tonici.

 

Ateroscleroza este o afectiune cardiovasculara grava. Omoara mai multe persoane decat cancerul. Este o boala lenta si dificil de diagnosticat. Ce se intampla, de fapt?

Colesterolul LDL, asa zisul colesterol rau infunda arterele si obstructioneaza fluxul sangvin. Fara o cantitate optima de sange si oxigen, muschiul inimii este afectat, cauzand decesul! Principalii vinovati ai acestei boli sunt fumatul, obezitatea, abuzul de alcool si sedentarismul.

Prevenirea aterosclerozei implica o schimbare temeinica a stilului de viata. Este obligatoriu sa renuntati la alcool si tutun si sa va axati pe o alimentatie bogata in legume si fructe proaspete. Potrivit universitatii Harvard si clinicii Mayo, pentru a evita ateroscleroza, in farfuria dv. trebuie sa se gaseasca zilnic linte, fasole, legume bogate in fibre si ovaz. Fibrele alimentare asigura sanatatea sistemului digestiv si cardiovascular.

Adaugand aceste alimente in dieta zilnica, veti reduce riscul de a face boli cardiovasculare si veti preveni infarctul!

 

 Ingrediente:

o bucata mica de ghimbir,

1 lamaie,

1 catel de usturoi,

apa de cocos si o lingurita de miere cruda.

Ingredientele se amesteca la blender sau se toaca fin.

Intotdeauna trebuie sa preparati acest remediu pe loc si sa il consumati proaspat, in fiecare dimineata, inainte de micul dejun, pentru a reduce riscurile de a face ateroscleroza.

 

Sursa: Simonica.ro