Torturi

Un deliciu, si nu doar vizual: prajitura delicioasa ca o zebra roz, care combină două delicii dulci, cu budinca de orez, cirese si ciocolată

 

 

Un deliciu, si nu doar vizual: prajitura delicioasa ca o zebra roz, care combină două delicii dulci, cu budinca de orez, cirese si ciocolată

 

Ingrediente: 

  • 1000 budincă de orez
  • 3000 ml lapte
  • 400 zahăr
  • 350 ml suc de cirese
  • 500 ml lapte de cocos
  • 30 gelatină
  • linguri apă
  • 40 cacao sau 100 g ciocolată cu 80% cacao

 

Mod de preparare:  

Gătiți primele 500 de grame de budincă de orez cu un litru de lapte timp de aproximativ 20 de minute la foc mediu. Adaugă apoi cacao sau ciocolată și amestecă totul bine.

Apoi puneți budinca de orez cu ciocolată în formă și împingeți tigaia în masă pentru a obține o bază cu o scobitură mare și adâncă.

Coaceți forma și tava la 180°C (mod convecție) timp de 20 de minute. După gătire, scoateți tigaia și lăsați fundul să se răcească aproximativ o oră.

Gatiti restul de 500 g de budinca de orez cu doi litri de lapte timp de 20 de minute la foc mediu. Se amestecă în mod regulat.

Între timp, dizolvați gelatina complet în două linguri de apă fierbinte.

Notă: puteți folosi și gelatină pudră, dar masa poate să nu fie suficient de fermă.

După ce ați fiert budinca de orez, adăugați gelatina și laptele de cocos și pasați totul cu un blender.

Acum împărțiți crema de budincă de orez în două jumătăți. Turnați sucul de cireșe într-una dintre ele și amestecați bine.

Adaugă acum smântâna albă și crema roz în porții mici, alternându-le în golul adânc al bazei de budincă de orez, astfel încât să obții un model inelar drăguț în formă de zebră. Începeți cu crema albă.

La final, prăjitura finită se răcește timp de aproximativ 3 ore înainte de servire. O adevărată sărbătoare pentru ochi si pentru gust!

 

Pofta buna!

 

 Sursa