Daca vreti sa-i surpindeti in mod placut pe cei dragi, la aniversari, sau de sarbatori, preparati prajitura bicolora si succesul va fi garantat!
Ingrediente:
Aluat pentru 4 foi:
- 2 oua
- 200 g zahar
- 150 ml ulei
- 200 ml lapte
- 25 g cacao
- 1 lingura otet
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 plic praf de copt
- 4 ml esenta de vanilie
- 4 ml esenta de rom
- 700-750 g faina
Pentru crema:
- 4 oua
- 150 g zahar
- 1500 ml lapte
- 250 g faina
- 200 g ciocolata amaruie
- 250 g unt(82%)
- un praf sare
- 4 ml esenta de rom
Mod de preparare:
Preparare foi:
Se amesteca ouale cu zaharul si un praf de sare, pana la omogenizare. Se adauga laptele, uleiul, bicarbonatul stins in otet si praful de copt cernut impreuna cu 100 g din faina.
Din nou se omogenizeaza compozitia, apoi se imparte in doua.
Intr-o parte adaugam esenta de vanilie si aproximativ 350 g faina, iar in cealalta parte adaugam esenta de rom, cacaua si 300 g faina.
Se framanta doua aluaturi ferme, unul alb si altul maro. Se lasa la odihnit 15 minute, apoi se impart aluaturile in cate doua parti si se coc 4 foi pe dosul tavii, la 180 de grade, pentru 3-4 minute fiecare.
Aluaturile obtinute le lasam sa se odihneasca 10-15 minute, apoi le impartim in cate doua parti si coacem 4 foi pe dosul tavii( 23/36 cm), pentru 3-4 minute fiecare, la 180 de grade.
Preparare crema:
Amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana devin spumoase, apoi le diluam cu 100 ml lapte rece. Adaugam faina si omogenizam bine compozitia. Restul de lapte se adauga fierbinte, amestecand intens. Fierbem crema pana se ingroasa ca o budinca.
Topim ciocolata impreuna cu untul si adaugam compozitia obtinuta peste crema fierbinte. Omogenizam crema, o lasam sa se raceasca, apoi o intindem intre foile coapte si racite.
Asezam o greutate peste ea si o lasam la rece de pe o zi pe alta, apoi o putem portiona. O servim pudrata cu zahar.
Pofta buna!
Sursa: Romania Populara