Desert

Un desert special, trufe

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 500 g pesmet alb
  • 200 g unt sau margarină
  • 250 g zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 150 ml apă
  • 1 lingură coajă rasă de portocală
  • 1 fiolă esență de rom
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2-3 linguri cacao
  • vișine din vișinată sau din compot
  • 50 g nucă de cocos albă sau colorată
  • 1 lingură ulei

 

Mod de preparare:

1. Amesteci pesmetul cu nuca măcinată. Fierbi la foc mic apa cu zahărul și cacaua, timp de 5 minute. Opărești cu acest sirop pesmetul și nuca.
Încorporezi untul, adaugi coaja de portocală, esența de rom și zahărul vanilat.
2. Cu mâna unsă cu ulei iei compoziție cât o nucă, așezi în mijloc câte 1 vișină și formezi biluțe, pe care le treci prin nuca de cocos.
3. Sunt mai gustoase după ce le-ai ținut la rece!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Carticica Practica