Ingrediente:
Aluat:
- 300 g biscuiti
- 150 g unt topit
- 150 g nutella
- 40 ml lapte
Crema:
- 250 ml smantana pentru frisca
- 100 g zahar pudra
- 100 g fulgi de cocos/nuca de cocos rasa
Alte:
- 2 banane
Suc de portocale:
- 2 portocale
- 500 ml apă
- 100 g zahăr
Glazură:
- 100 g ciocolata alba
- 100 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
1. Aluat: Pune fursecurile sparte intr-un blender – piseaza-le/paseaza-le in nisip fin, transfera intr-un bol si adauga untul topit – amesteca. Apoi adăugați Nutella și turnați laptele – amestecați bine. Întindeți frumos aluatul finit pe folie, neteziți-l și nivelați-l.
2. Cremă: Se toarnă smântâna pentru frișcă într-un alt vas și se adaugă zahărul pudră cernut – se bat până face spumă albă și se stropește cu fulgi de cocos/nucă de cocos ras – se amestecă bine.
3. Aplicați crema rezultată și întindeți-o uniform peste aluat, neteziți-l și așezați bananele decojite pe margini – rulați-o cu folie într-un rulou și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute.
4. Suc de portocale: Puneți cojile de portocală într-o oală cu apă pe aragaz – gătiți la foc mic timp de 7 minute. Apoi scoateți cojile din oală și lăsați apa să fiarbă în continuare pe aragaz.
5. Tăiați portocalele în bucăți și transferați într-un bol – amestecați cu un blender de mână într-un piure, pe care îl treceți printr-o sită și turnați sucul limpede într-o oală pe aragaz cu apă clocotită de portocale și stropiți cu zahăr – amestecați și gătiți împreună sub capac timp de 7 minute.
6. Pregătiți folie prin sifonarea/zdrobirea ei puțin și întinzând-o cu ciocolată albă topită, apoi turtizând-o și întinzând-o cu ciocolată neagră topită – dați la frigider pentru 1 oră să se întărească.
7. După 1 oră, scoateți-l din frigider, înveliți rulada în ea și îndepărtați folia.
8. Serviți-l cu dragoste, mult gust și bucurie.
Poftă bună!