Ingrediente:
- 800 ml smantana pentru frisca
- 2 pachete de budinca de ciocolata pudra
- 300 g cireșe
- 30 g cacao pudră
- 100 g zahăr granulat
- 800 ml lapte
- 2 foi de foietaj precopt
- 70-80 g așchii de ciocolată
Mod de preparare:
1. Turnați budinca într-o oală pe aragaz. Adăugați cacao și apoi zahăr. Adăugați treptat laptele. Amestecați în timp ce gătiți până când amestecul este omogen și fără cocoloașe.
2. Cand amestecul este omogen adaugam restul de lapte. Gatiti crema la foc mic pana se ingroasa. Cand crema este gata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
3. Turnați crema într-un castron adânc și bateți până se întărește.
4. Bateți budinca răcită cu un mixer până se omogenizează și fără cocoloașe.
5. Adăugați jumătate din frișcă în budincă și amestecați. Se adauga apoi jumatate din frisca ramasa si se bate.
6. Rupeți o foaie de aluat foietaj copt în bucăți pe fundul formei de sticlă.
7. Se toarnă crema peste aluat și se netezește.
8. Adăugați jumătate din cireșe.
9. Îndoiți a doua foaie de foietaj și întindeți restul de frișcă și neteziți-o.
10. Răspândiți deasupra restul de cireșe și așchii de ciocolată sau ciocolată rasă.