Torturi

Un frumos tort stratificat de migdale cu crema de galbenusuri, cu ciocolata alba si coacaze. Combinatia perfecta pentru zilele de sarbatoare

 

 

Un frumos tort stratificat de migdale cu crema de galbenusuri, cu ciocolata alba si coacaze. Combinatia perfecta pentru zilele de sarbatoare

 

Ingrediente:

Aluat:

  • 150 g migdale prăjite
  • 40 g zahăr pudră
  • 150 g albușuri
  • vârf de cuțit de sare
  • 90 g zahăr

Crema de galbenus de ou cu ciocolata alba:

  • 17 g gelatină + 85 ml apă
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 1 lingura extract de vanilie sau zahar vanilat
  • 330 ml lapte
  • 165 g ciocolată albă
  • 230 ml smantana (33-36%)

Glazură:

  • 250 g coacaze congelate fara suc

 

Mod de preparare:

Aluat:

Mai intai, amestecati 75 g de migdale intr-un blender in bucati mai grosiere, pe care le turnati intr-un bol, apoi turnati alte 75 g de migdale in blender, la care adaugati zahar pudra si amestecati in nisip fin.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Apoi turnati amestecul in vasul cu primele migdale macinate mai grosier – amestecati usor.

Bateti albusurile spuma intr-un alt bol si adaugati un praf de sare – bateti si adaugati treptat zaharul in timp ce bateti.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Bateti pana devin pufoase.

Se amesteca migdalele in spuma de albusuri.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Impartiti aluatul rezultat in 2 parti egale, pe care le transferati in 2 pungi de decorare.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Pe o tava tapetata cu hartie de copt asezati 2 forme de tort identice cu diametrul de 18 cm.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 9-12 de minute la 170 °C pana devin aurii.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Turnati apa intr-un pahar si presarati gelatina – amestecati si lasati sa stea 7-10 minute.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Crema de galbenusuri cu ciocolata alba:

Turnati galbenusurile intr-o oala, adaugati extract de vanilie sau presarati zahar vanilat.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Se toarna laptele in 2 etape si se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana cand apar primele semne de abur si se aduce la 85°C, dar nu se fierbe.

Puneti cuburile de ciocolata alba intr-un castron mare, adaugati gelatina si acoperiti cu amestecul de galbenusuri.

Se amesteca intr-un amestec neted de crema si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Turnati smantana (33-36%) intr-un alt bol si bateti pana se formeaza varfuri tari.

Apoi amestecati treptat smantana batuta in crema de galbenusuri in 2 etape – amestecati bine intr-o crema neteda.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Pregatiti tava cu diametrul de 18 cm tapetata cu folie si aplicati pe ea prima 1/3 din crema pregatita, pe care o intindeti si neteziti.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Puneti o folie jos pentru a nu se imprastia crema.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Apoi, intindeti coacazele, apoi aplicati 2/3 din crema, pe care o intindeti, neteziti si acoperiti cu prima parte de aluat.

Apoi aplicati 3/3 din crema, intindeti, neteziti si la final acoperiti cu a doua parte de aluat.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Se da la frigider pana se intareste.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Odata asezat, infasurati tava de tort intr-un prosop cald, astfel incat sa puteti scoate cu usurinta continutul si folositi o farfurie pentru a o rasturna pe cealalta parte.

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Pofta buna!

 

Prajitura frumoasa de migdale in straturi cu crema de galbenus de ou cu ciocolata alba si coacaze - Perfect pentru cafea!

Sursă

 Sursa