Remedii naturiste

Un mare terapeut afirmă: „Nu există decât o singură boală, sângele stricat.” Iată cum poti să-ți cureți sângele de toxine!

 

 

 

 

Valeriu Popa, marele nostru terapeut, afirma: „ Nu exista decat o singura boala: sange stricat”.

Degeaba ingrijim ficatul, rinichii, plamanii si alte organe, daca nu ingrijim “conductele”, adica vasele de sange. Ingrosarea si rigidizarea peretilor arteriali se numeste ateroscleroza. Este cauza principala a imbatranirii, a declansarii bolilor cardiovasculare, a deceselor si este generata de o dieta dezechilibrata si un mod de viata profund defectuos.

Ce inseamna terapia de purificare a sangelui? Eliminarea toxinelor din organism, incepand de la nivel celular si, prin aceasta, readucerea starii de sanatate a fizicului si psihicului.

Cum faceti acest lucru? Cel mai mare pericol il reprezinta grasimile, alcoolul in exces si fumatul, care sunt surse de aciditate. Renuntati la fumat, la consumul de alcool in exces, la grasimi si prajeli. Alcalinizati hrana cu legume si fructe in stare cruda, consumati ceaiuri din plante, sucuri naturale, apa pura. Faceti cel putin o clisma pe zi.

Ateroscleroza este generata de carenta vitaminei C, de aceea retetele propuse in continuare au componente bogate in aceasta vitamina:

1. Elixirul tineretii – reteta celebrei vindecatoare Djuna. Se pun la macerat intr-un bocan cu capac, 500 grame usturoi pisat si sucul de la 24 de lamai. Se lasa 24 zile, amestecandu-se periodic. Se pastreaza la frigider. Se consuma o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare, in cure indelungate sau permanente.

2. Macerat de ceapa in vin alb. Ingrediente: un litru vin alb, cinci cepe rosii (aproximativ 500 grame) tocate marunt, 250 grame radacina de patrunjel, doua legaturi frunze de patrunjel. Se pune ceapa la macerat in vin. Separat, se fierb radacina de patrunjel (curatata si maruntita) si frunzele de patrunjel (tocate), pana ce lichidul scade la jumatate. Se lasa sa se raceasca si se strecoara. Se amesteca cu maceratul de ceapa in vin si se adauga 150 ml miere. Se astupa bine, se lasa la macerat sapte zile, agitandu-se din cand in cand. Se strecoara. Se consuma o lingura de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.

3. Tinctura din coji de nuci uscate. Se amesteca 500 ml tuica sau alcool alimentar cu coaja de la 14 nuci, tocata marunt, intr-o sticla sau borcan cu capac. Se lasa la macerat doua luni. Se consuma o lingura dimineata, pe stomacul gol. Este un remediu de folos daca aveti depuneri de saruri, chisturi si tumori.

4. Leurda. Consumati leurda sub forma de salata in fiecare zi, timp de cel putin trei saptamani.

5. Urzica, in cure de primavara. Amestecati 100 ml suc de urzica cu 100 ml suc natural de mere. Beti amestecul pe stomacul gol cu 30 minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile, luati o pauza de 20 de zile si reluati pentru inca 20 de zile.

6. Papadia. Nicio zi fara papadie, fie sub forma de infuzie (doua, trei cani pe zi), fie sub forma de tinctura (40 picaturi de trei ori pe zi, diluate cu apa, intre mese).

 

Sursa: Secretele