Fructele de mare în zilele noastre nu sunt mai ieftine decât carnea. Adesea, tonul sau somonul sunt vândute la un preț ridicat, ceea ce împiedică oamenii să cumpere des aceste feluri de pește. Cu toate acestea, consumul de produse din pește este vital pentru oameni. Carnea de pește furnizează acizii Omega-3 necesari dezvoltării normale a organismului.
Puteți cumpăra pește mai puțin costisitor. Pe piață există opțiuni de pește mai ieftine, dar delicioase. Unii ar putea să nu fie de acord, deoarece gustul somonului este unic.
Desigur, peștele ieftin nu poate fi comparat cu peștele scump. Dar se poate prepara din el o masa tare gustoasa.
Ingrediente:
- pește de merluciu – 7 buc.;
- condimente pentru pește;
- piper măcinat;
- sare;
- smântână 25% – 2 linguri;
- pasta de tomate – 1 lingura;
- muștar boabe -1 linguriță;
- cartof;
- ceapă;
- morcov;
- oregano – 1/2 linguriță;
- boia dulce – linguriță
Mod de preparare:
Scoatem capul, coada si branhiile din merluciu, il curatam de maruntaie si de pelicula neagra. Puneți fileurile de merluciu într-un recipient adânc.
Într-un castron separat, amestecați sare după gust, piper negru măcinat și condimente de pește. Se presară pe merluciu un amestec de condimente și se freacă cu mainile.
Amesteca smantana cu pasta de rosii si mustar intr-un castron separat. Se unge merluciul cu amestecul rezultat și se lasă la marinat.
Curata cartofii si taiati-i in felii subtiri. Puneti cate legume încap în vasul de copt.
Tăiați morcovii și ceapa la fel ca și cartofii. Se presară legumele cu boia de ardei, sare, piper negru măcinat și oregano.
Turnați ulei în amestecul de legume și amestecați.
Puneți merluciu marinat pe un pat de legume și acoperiți vasul cu o folie de copt.
Coacem merluciu cu legume la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Drept urmare, avem nu numai pește suculent, ci și o garnitură pentru acesta.
Aceasta este o modalitate bună de a vă diversifica dieta la un buget redus.
Pofta buna!