Ingrediente:
250 g biscuiti,
45 bucati cu cacao (sau optional) 3×3 la rand,
5 randuri in total
Umplutură:
3 banane, feliate în rondele
120 g zahăr
60 g smântână dulce cu 33-36% grăsime, puțin încălzită
60 g unt
Crema:
150 g crema de branza (mascarpone, Philadelphia)
300 g smantana sau iaurt solid
40 g zahar pudra
10 g zahar vanilat
200 g smantana dulce
Mod de preparare:
Umplutura cu banane:
In primul rand pregatiti umplutura cu banane. Tăiați-le în inele subțiri de 3-5 mm grosime.
Se toarnă zahărul într-o tigaie uscată și se încălzește la foc moderat, amestecând din când în când. Cand se topeste si capata culoarea caramelului, amestecam pana se topeste tot zaharul.
Se toarnă imediat smântâna caldă. Aveți grijă, se vor forma bule, iar caramelul se va întări pentru scurt timp, dar amestecând totul se va topi și se va combina.
Apoi adăugați untul tăiat cubulețe și amestecați până se topește și se combină.
La final, adaugă bananele și amestecă un minut, după cum este necesar, pentru a le acoperi uniform cu caramel.
Puneți umplutura deoparte într-un bol separat să se răcească la temperatura camerei.
Crema:
Turnați toate ingredientele enumerate într-un castron adânc. Bateți cu un mixer până când amestecul se îngroașă și devine cremos.
Se pun deoparte 2-3 linguri de crema preparata si se pastreaza la frigider pentru decorul tortului (pentru imbracarea partilor laterale).
Umplutura: Intindeti un strat subtire de crema pe fundul formei.
Aranjați 5 rânduri de biscuiți și întindeți fiecare rând cu smântână și întindeți jumătate din umplutura de banane între primul și al treilea strat.
Decorați blatul cu ciocolată rasă grosieră.
Lasam prajitura la racit la frigider peste noapte sau 3-4 ore, apoi scoateti inelul si intindeti partile cu crema pe care ati pus-o deoparte in prealabil.
Pofta buna!