Poti prepara usor si rapid o bautura benefica pentru inima si sistemul circulator. Este vorba despre un remediu inventat in urma cu 900 de ani de calugarita Hildegard von Bingen, care s-a transmis din generatie in generatie si a fost ulterior testat si recomandat chiar si de medici.
Cu putin timp in urma, botanista Maria Treben a readus in actualitate aceasta bautura prin intermediul cartii ei, Health through God’s pharmacy – Sanatate din farmacia naturii.
Acest remediu natural previne infarctul miocardic si amelioreaza bolile cardiace acute. Studiile au demonstrat ca are efecte pozitive si in cazurile de angina pectorala.
Ingrediente:
• 10-12 tulpini de patrunjel proaspat cu tot cu frunze
• 1 litru de vin rosu de casa
• 100 de grame de miere
Preparare si mod de folosire:
1. Pune tulpinile de patrunjel taiate marunt cu tot cu frunze intr-o oala. Toarna peste un litru de vin de casa.
2. Fierbe vinul timp de 10 minute la foc mic si indeparteaza spuma formata.
3. Dupa ce s-a racit, adauga si mierea si amesteca bine.
4. La final, strecoara si toarna lichidul intr-o sticla sterilizata. Inchide sticla etans.
5. Consuma zilnic o lingurita din acest remediu pentru calmarea simptomelor. Daca problemele sunt grave, se recomanda sa prelungesti cura atat cat este nevoie.