Ingrediente:
tava 24 x 24 cm
- 1 pachet de biscuiti cu ciocolată
- 500 ml smaintana 30/36%
- 1 kg de brânză de vaci
- 3 jeleu de lamaie
- optional: glazura de ciocolata deasupra
Mod de preparare:
1. Dizolvați jeleul în 0,5 l de apă clocotită și lăsați deoparte până se răcesc și încep să se întărească.
2. Bateți smântâna răcită până se întărește.
3. În timp ce amestecați constant, adăugați brânza de vaci.
4. La final, turnați jeleul întărit și amestecați scurt – doar până când ingredientele sunt combinate. Masa pare subțire, dar se îngroașă foarte repede.
5. Tapetați fundul unei tavi tapetată cu hârtie de copt cu biscuiti. Asigurați părțile laterale ale tavii cu ramă (dacă folosiți).
6. Puneți amestecul de brânză de vaci pe biscuiți, aliniați-i. Se presara deasupra cu fursecuri zdrobite si se da tortul la frigider pentru 2-3 ore.
Pofta buna!