Un ștrudel cu mere divin, pufos, reteta este foarte simplă și nu necesită mult timp. Va fi cu siguranță un succes la tine acasă!
Ingrediente:
Aluat:
150 ml lapte călduț
20 g drojdie proaspata
100 g unt
3 ouă
3 linguri de zahar
o jumătate de linguriță de sare
500 g faina de grau
Umplutura:
5-6 buc mere
o lingura de zahar
1 lingurita scortisoara
1 cana nuci tocate
Mod de preparare:
1) Începeți prin a amesteca ouăle cu zahărul și untul înmuiat. Amestecați bine!
2) Adăugați drojdia și laptele călduț.3) Se amestecă bine și apoi se adaugă făina cernută.4) Vom face un aluat frumos și neted, nelipicios.5) Acum vom pregăti un bol, îl ungem și punem aluatul în el. Acoperiți-l și lăsați-l să crească timp de o oră.6) Continuăm cu umplutura. Curățați și rade merele.7) Apoi se pun merele rase in tigaie si se prajesc putin. Adăugați zahăr și continuați să amestecați.8) Adăugați scorțișoara și amestecați din nou. Apoi adăugați nucile tocate și amestecați din nou.9) Odată ce aluatul a crescut, se întinde pe un sucitor cu făină și se unge toată suprafața cu unt topit. Acum vom așeza uniform amestecul nostru gătit pe aluat.
10) Începem să rulăm, așa cum vedem în imagine.11) Aduceți marginile ruloului împreună și puneți-o pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Apoi tăiați cu grijă cu un cuțit, așa cum puteți vedea în imagine.
12) Întoarceți fiecare bucată tăiată astfel încât umplutura să fie în sus.
13) Acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească 20 de minute.
14) Apoi scoateți folia și ungeți ștrudelul nostru cu ou.
15) Coaceți la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.