Ingrediente:
- 235 ml smantana pentru frisca
- 12 fursecuri (sau câte pot încăpea în tavă), biscuiti
- 100 ml lapte
- 6-8 felii de ananas conservat (+ pentru decor)
- 30 g praf de budincă cu aromă de vanilie
- 50 g zahăr
- fistic prăjit – după gust
Mod de preparare:
1) Scufundați fiecare biscuite în lapte pentru câteva secunde. Apoi puneți-le în două straturi într-o formă dreptunghiulară adâncă.
2) Stropiți suprafața biscuiturilor cu fistic tocat mărunt.
3) Pune inelele de ananas intr-un vas de blender cu putin compot din conserva si budinca pudra. Se amestecă până la omogenizare. Se toarnă într-o oală sau tigaie cu fundul greu.
4) Adăugați zahăr. Gatiti budinca pana se ingroasa, amestecand continuu.
5) Transferați budinca în formă. Întindeți-o uniform pe suprafața biscuitilor.
6) Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se da la frigider pentru 30 de minute.
7) Bateți frișca pentru frișcă (rece, tocmai scoasă din frigider) cu un mixer până se formează vârfuri tari.
8) Întindeți frișca uniform pe suprafața budincii de ananas.
9) Ornați desertul cu bucăți de ananas din conserva și fistic tocat.
10) Porționați budinca de ananas.
11) Serviți cu mare plăcere!
Poftă bună!