Placinte si Rulade

Una dintre cele mai bune rețete din brânză de vaci. Aluatul este sfărâmicios, umplutura moale, deliciosă

 

 

Una dintre cele mai bune rețete din brânză de vaci. Aluatul este sfărâmicios, umplutura moale, deliciosă

 

Vă vom spune cum puteți pregăti rapid o plăcintă dulce si delicioasă.

 

Ingrediente:

  • Făină – 350 g;
  • Praf de copt – 1 linguriță;
  • Unt – 180 g;
  • Zahăr – 180 g;
  • Gălbenuș de ou – 5 bucăți.

Ingrediente pentru umplutura:

  • Zahăr – 200 g;
  • Brânză de vaci – 500 g;
  • Smântână sau iaurt – 350 g;
  • Suc de lamaie – 40 ml;
  • Amidon sau făină – 40 g;
  • Albus de ou – 5 bucati;
  • Fructe de pădure sau fructe – opțional.

 

Mod de preparare:

Pune untul într-un recipient cu zahăr și un praf de sare. Amestecați ingredientele câteva minute cu un mixer pentru a obține un aspect pufos.

Adăugați gălbenușurile în amestec și lucrați cu mixerul câteva minute. Separat se amestecă făina și praful de copt, se cern în masa cremoasă, se frământă aluatul.

Împărțiți aluatul în două părți, acoperiți cu folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 30 de minute.

Într-o formă (26 cm în diametru), întindeți prima parte de aluat peste fund într-un strat uniform. Distribuim a doua parte de-a lungul marginilor formei.

Bate albusurile pana la spuma alba, adauga zahar. Continuați să bateți albusurile până se formează vârfuri tari.

Apoi, adăugați brânză de vaci, smântână, suc de lămâie și făină. Folosind un mixer, amestecați ingredientele până se omogenizează.

Adăugați masa de proteine ​​în matriță și nivelați stratul peste suprafață. Puneți fructele sau fructele de pădure deasupra umpluturii.

 

Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade timp de 1 oră și 15 minute.

 

Drept urmare, obțineți o plăcintă dulce excelentă, care va deveni un desert excelent. În același timp, plăcinta va decora, fără îndoială, masa de sărbători.

 

Pofta buna!

 

Sursa