Desert

Vafe cu crema de mascarpone, capsuni si frisca. Foarte rapid si delicios

 

 

Vafe cu crema de mascarpone, capsuni si frisca. Foarte rapid si delicios

 

Ingrediente:

Cremă:

  • 600 g de smântână
  • 3 pachete de smantana pudra pentru frisca
  • 200 g de  mascarpone
  • 200 g de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi
  • 80 g zahăr
  • 1,5 lingurite de extract de vanilie
  • 400 g de căpșuni proaspete

Alte:

  • 16 vafe napolitane

Pentru decorare și stropire:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se toarnă smântâna în recipient și se adaugă smântâna pentru frișcă pudră – se bate până la o spumă tare medie.

2. Se pune frisca intr-un bol si se adauga  mascarpone, apoi se presara zahar si se adauga extract de vanilie – se bate si apoi se adauga amestecul de frisca in amestecul batut – se bate in continuare si la final se toarna capsunile proaspete taiate cubulete – se amesteca temeinic.

Vafe cu crema de capsuni si branza de vaci
Vafe cu crema de capsuni si branza de vaci
Vafe cu crema de capsuni si branza de vaci

3. Asezati frumos primul strat de vafe unul langa altul in vasul de copt si intindeti pe el crema pregatita, apoi asezati al doilea strat de vafe si pastrati la frigider 2-3 ore.

Vafe cu crema de capsuni si branza de vaci
Vafe cu crema de capsuni si branza de vaci
Vafe cu crema de capsuni si branza de vaci
4. După 2-3 ore, scoateți forma din frigider și scoateți tortul, pe care îl presărați cu zahăr pudră.
5. Serviți cu dragoste, mult gust și bucurie.
Vafe cu crema de capsuni si branza de vaci
Vafe cu crema de capsuni si branza de vaci

 

Pofta buna!

 

 Sursa