Varză cu carne de pui la cuptor. O rețetă gustoasă și rapidă pentru cina de zi cu zi, care vă va lua foarte puțin timp. Mâncarea se prepară în manșon și are un gust minunat, iar carnea iese foarte suculentă!
Ingrediente:
-1 kg de varză;
-600 gr carne de pui;
-1 morcov;
-1 ceapă;
-4 linguri de ulei;
-piper negru – după gust;
-1/3 linguriță condimente pentru carne de pui;
-1/2 linguriță de sare;
-2 căței de usturoi;
-2 foi de dafin;
-20 gr de unt.
Mod de preparare:
1.Spălați bine carnea, o uscați, apoi adăugați sare, piper, condimente, usturoi dat prin presă și 2 linguri de ulei. Amestecați foarte bine.
2.Tăiați varza fideluță, ceapa bucăți mici, iar morcovul îl dați prin răzătoarea mare. Dacă varza nu este fragedă, o frecați puțin cu mâinile. Amestecați legumele cu sare, piper și 2 linguri de ulei.
3.Transferați amestecul de legume în manșon, așezați bucățile de carne, apoi adăugați 2 foi de dafin și bucăți de unt.
4.Puneți manșonul în tavă și gătiți mâncarea timp de 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C.
5.Scoateți tava din cuptor, tăiați manșonul și, opțional, puteți da mâncarea din nou la cuptor pentru 10 minute, să se rumenească carnea.
Presărați preparatul cu mărar și serviți. Varza este gustoasă și aromată, nu va lăsa pe nimeni indiferent. O puteți găti pentru familie, dar și pentru musafiri. Pierdeți puțin timp și efort, însă rezultatul îi va bucura pe toți.
Poftă bună!