Aperitive si Gustari

Varză murată cu lămâie: o gustare delicioasă și crocantă pentru iarnă

 

 

Vei fi încântat de gustul acestor prune marinate cu usturoi!

 

Varza făcută după această rețetă se dovedește a avea o acrișoare foarte neobișnuită, dar plăcută, crocantă, doar o gustare excelentă și poate fi folosită și la tocană.

 

Ingrediente:

  • varză, 1 cap;
  • usturoi, 4 capete;
  • lamaie si morcovi cate 4 buc;
  • sare, 10 linguri;
  • zahăr, 10 lingurițe;
  • oțet, 10 l de desert;
  • boia și acid citric câte 2 linguri;
  • apă, 3 l;
  • verdeaţă.

 

Mod de preparare:

Rețeta oferă volumele de produse pentru 2 borcane de 5 litri fiecare.

Maruntiți varza, tăiați usturoiul în felii, tăiați morcovii cubulețe și tăiați mărunt verdeața.

Tăiați lămâile în felii.

Puneți un strat de varză într-un borcan curat, stropiți cu o mână de usturoi și așezați pe părți bețișoare de morcov – așa facem pregătirea, dar puteți așeza doar un strat de morcovi pentru simplitate.

Aranjați mai multe felii de lămâie în același mod.

Alternați legumele și lămâia în acest fel și umpleți borcanul până la vârf.

De asemenea, puteți adăuga păstăi de ardei iute după gust.

Dizolvați sarea și zahărul, boia de ardei, alte condimente și oțetul în apă curată, amestecați bine marinada.

Se toarnă în borcane, se face înțepături în varză și se adaugă când scade marinada.

Pune verdeata deasupra.

Acoperiți cu capace de plastic și puneți într-o tavă într-un loc cald și întunecat timp de 3 săptămâni. După nevoie, adăugați apă curată și amestecați marinada astfel încât să fie uniformă în compoziție.

Varza se dovedește a fi foarte originală, aromată, sper să vă placă gustul.

 

Poftă bună!

 

Sursă