“Vinetele întregi murate cu usturoi” sunt o gustare minunată, pe care o puteți servi toată iarna. Vinetele sunt foarte aromate și delicioase și pot fi servite întregi sau tăiate rondele și presărate cu verdeață. Pentru această rețetă veți avea nevoie doar de: vinete, usturoi și saramură – simplu, cât ai zice pește. Notați rețeta și preparați neapărat această conservă extraordinară!
Ingrediente:
– vinete
– usturoi
– 1 l de apă (pentru saramură)
– 2.5 linguri de sare (pentru saramură)
Mod de preparare:
1. Spălați vinetele și tăiați tulpinile.
2. Apoi blanșați vinetele în apă clocotită timp de 7-10 minute.
2. Apoi înțepați vinetele cu furculița în câteva locuri, puneți-le într-un vas, puneți o farfurie deasupra și așezați o greutate. Lăsați-le să stea peste noapte.
3. Dimineața umpleți vinetele cu căței de usturoi și la dorință presărați-le cu usturoi tocat după gust.
4. Preparați saramura: puteți încălzi apa, ca să se dizolve sarea mai bine.
5. Turnați saramura caldă peste vinete, puneți deasupra o greutate și lăsați-le la murat timp de 10 zile.
6. După 10 zile vinetele pot fi consumate.
7. Dacă doriți să preparați vinetele pentru iarnă, atunci puneți vinetele în borcane sterilizate și sterilizați-le într-o cratiță cu apă. După ce va începe apa să fiarbă, sterilizați borcanele de 1 l timp de 20 de minute, apoi capsați-le.
Pofta buna!