Retete de Mancaruri

Vinete la cuptor – cea mai îndrăgită rețetă de familia noastră!

 

 

 

 

Astăzi vă bucurăm papilele gustative cu o rețetă genială de gratin de vinete cu carne de pui. Pe lângă faptul că obținem un fel de mâncare aromat și copios, mai este și aspectuos. Este potrivit atât pentru masa de zi cu zi, cât și pentru cea de sărbătoare.

Ingrediente:

2 bucăți Cartofi
1 bucată Ardei capia
5 bucăți Ardei iute
2 bucăți Roșii
1 bucată Ceapă
2 bucăți Vinete
1 kg Carne de pui
70 ml Ulei rafinat
1 linguriță Sare
2 linguri Pastă de roșii
1/2 linguriță Boia de ardei iute
1 linguriță Boia de ardei dulce
1 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Curry
4 linguri Apă

Mod de preparare:

Tocați cartofii, o roșie și ardeiul kapia în cubulețe, iar 1 ardei iute îl tăiați rondele. Curățați o jumătate de vânătă de coajă (dacă doriți puteți lăsa puțină coajă) și o tăiați la fel în cubulețe.

  1. Tăiați carnea în cubulețe și o transferați într-un bol, adăugați ½ linguriță sare, ½ linguriță piper negru, boia de ardei iute, ½ linguriță boia de ardei dulce, pudra de curry, 1 lingură de ulei și amestecați bine. Lăsați carnea pentru 10 minute la marinat.
  2. Într-o tigaie cu ulei încins puneți la prăjit ceapa tocată, adăugați carnea tăiată cuburi și amestecați. Gătiți timp de 5 minute, apoi adăugați cartofii, ardeiul capia, ardeiul iute, vânata tăiată cubulețe, roșiile și amestecați. Gătiți până este aproape gata, apoi adăugați 1 lingură pasta de roșii, boia de ardei dulce, piper negru, sare și amestecați bine. Acoperiți cu un capac și gătiți până este gata.
  3. Tăiați vinetele rămase în felii subțiri și le puneți la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți pe ambele părți până se rumenesc, apoi le scoateți pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
  4. Ungeți cu puțin ulei o tavă cu dimensiunea (25×30cm) și aranjați feliile de vinete una lângă alta, lăsându-le în afara tăvii pentru a acoperi gratinul la final. Distribuiți umplutura de carne cu legume și nivelați.
  5. Acoperiți totul cu feliile de vinete. Amestecați 1 lingură pasta de tomate cu apa și ungeți toată suprafața, apoi decorați cu jumătăți de ardei iuți și rondele de roșii. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 25 de minute.
  6. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa