Ingrediente:
- 3 buc. Vinete
- 300 grame Branza telemea
- 2 buc. Ceapa
- 500 grame Tomate (rosii) sau 300 grame bulion
- 3 catei Usturoi
- dupa gust Cimbru uscat
- 2 foi Dafin frunze
- dupa gust Sare de bucatarie
- dupa gust Piper negru macinat
- 1 lingura Unt 80% grasime
Preparare:
-
Taie vinetele felii, transversal.
-
Opareste-le cateva minute in apa clocotita. Nu le lasa prea mult pentru ca se vor inmuia prea tare.
-
Sareaza-le si lasa-le la scurs in jur de 20 minute.
-
Intre timp, caleste cepele taiate marunt in unt si adauga rosiile taiate cubulete sau bulionul.
-
Adauga usturoiul, sare, piper si condimentele si lasa la fiert pana cand se mai ingroasa sosul.
-
Taie branza telemea felii foarte subtiri, eventual foloseste un cutit pentru taiat branza, daca ai unul.
-
Intr-o tava pentru cuptor, se pune un strat din sos, un strat cu felii de branza, un strat de vinete si se repeta cu un strat de sos, branza si vinete.
-
Cand totul este asezat, se toarna deasupra sosul care a mai ramas, se presara branza rasa pe toata suprafata si se stropeste cu putin unt.
-
Se da la cuptor pentru 20 minute la 200 grade C.
Pofta buna!
Sursa: Depozitul de retete