Preparate fara carne

Vinete la cuptor , cu branza si rosii

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 3 buc. Vinete
  • 300 grame Branza telemea
  • 2 buc. Ceapa
  • 500 grame Tomate (rosii) sau 300 grame bulion
  • 3 catei Usturoi
  • dupa gust Cimbru uscat
  • 2 foi Dafin frunze
  • dupa gust Sare de bucatarie
  • dupa gust Piper negru macinat
  • 1 lingura Unt 80% grasime

   Preparare: 

  1. Taie vinetele felii, transversal.

  2. Opareste-le cateva minute in apa clocotita. Nu le lasa prea mult pentru ca se vor inmuia prea tare.

  3. Sareaza-le si lasa-le la scurs in jur de 20 minute.

  4. Intre timp, caleste cepele taiate marunt in unt si adauga rosiile taiate cubulete sau bulionul.

  5. Adauga usturoiul, sare, piper si condimentele si lasa la fiert pana cand se mai ingroasa sosul.

  6. Taie branza telemea felii foarte subtiri, eventual foloseste un cutit pentru taiat branza, daca ai unul.

  7. Intr-o tava pentru cuptor, se pune un strat din sos, un strat cu felii de branza, un strat de vinete si se repeta cu un strat de sos, branza si vinete.

  8. Cand totul este asezat, se toarna deasupra sosul care a mai ramas, se presara branza rasa pe toata suprafata si se stropeste cu putin unt.

  9. Se da la cuptor pentru 20 minute la 200 grade C.

 

 Pofta buna!

 

Sursa: Depozitul de retete