Torturi

“Visul fructelor”! E gata în 10 minute, fără COACERE! Nu ai mâncat NICIODATĂ așa ceva! Trebuie să salvezi rețeta

 

 

 

 

Prajitura “Visul fructelor” este un desert delicios, care te cucereste pe loc! Trebuie sa il incerci si tu macar o data.

 

Ingrediente:

– 350 g iaurt simplu cremos (tip cel grecesc )
– 150 ml smantana pentru frisca
– 200 g zahar pudra
– 5 folii de gelatina ( 10 g )
– 250 g fructe proaspete (am folosit mure,capsune,coacaze rosii ,afine )
– 1 lingurita extract de vanilie (esenta sau zahar vanilat )
– 10-11 piscoturi
– fructe proaspete pentru decor

 

Mod de preparare:

1. Dupa cum am spus ,se prapara extrem de simplu.Intai punem gelatina la hidratat in apa rece. Iaurtul il amestecam cu zaharul pana ce acesta se topeste .Folositi un iaurt gras,cremos sau unul normal bine scurs.

2. In aceasta compozitie punem vanilia si fructele taiate,dupa caz in bucatele micute. Gelatina o topim la baie de aburi sau la microunde ,fara a o fierbe si ,dupa ce s-a racit ,o incorporam la frisca.

3. Mixam smanatana pentru frisca si o amestecam cu gelatina. Pentru a nu se forma cocoloase de gelatina ,puneti cate doua -trei linguri de frisca in gelatina si amestecati delicat ,apoi incorporati la frisca ramasa.

4. Amestecam cele doua compozitii cu miscari usoare de sus in jos. Acoperim cu folie alimentara o forma de chec si turnam compozitia si deasupra punem piscoturile. Eu nu le insiropez pentru ca imi plac asa dar ,daca va plac mai moi treceti-le printr-un sirop sau zeama din compot.

Sau, preparati un sirop din 150 ml apa ,1 lingura de zahar (sau dupa gust) si vanilie, toate amestecate pana se topeste zaharul. Puneti la rece cateva ore sau cel mai bine,peste noapte.

5. Rasturnati prajitura pe un platou si decorati-o cu fructe proaspete, frisca sau ciocolata.

 

Pofta buna!

 

Sursa: PentruEa Кулинарные