Retete de Mancaruri

Vita cu praz si sos de soia

 

 

 

 

Mancarea chinezeasca, aia ca la ea acasa, este foarte greu de reprodus, dar, dupa mai multe incercari, am ajuns la aceasta reteta pe care o impartasesc cu voi, sper sa va placa! 

Ingrediente:

– 300 g carpaccio de vita (preferabil din muschi);
– sos de soia;
– amidon;
– sos de peste;
– ulei de susan;
– ulei neutru;
– usturoi;
– praz;
– zahar;
– supa de vita; 

Mod de preparare : 

Pentru inceput punem la macerat carnea cu 2 linguri de soia, 1 ulei de susan, un catel de usturoi si 1/2 lingurita de amidon timp de 1 h;
Sepatat pregatim sosul 2 linguri de soia, 1 lingurita de zahar, 100 ml supa de vita sau apa, 1 lingura de sos de peste, 2 catei de usturoi, si o lingurita de amidon amestecate bine(chiar si cu blenderul). 
Incingem bine wokul si intr-o lingurita de ulei de susan si 2 linguri de ulei de floarea soarelui(foarte incins) punem vita la prajit.
Scoatem vita din wok si punem prazul la sotat, cand devine al dente adaugam din nou vita si apoi sosul, mai tinem pe foc 2-3 minute si este gata.
Serviti cu orez.

 

Pofta buna!!

 

Sursa : Ella’s Kitchen