Chiftele au devenit deosebit de populare în țara noastră.
Să ne facem propriile chifteluțe și sos pentru cină.
Ingrediente:
- Ceapa – buc.;
- Morcovi – buc.;
- Carne tocată – 500 g;
- Orez – 100 g;
- Ardei dulce – 2 buc.;
- Usturoi uscat – linguriță;
- Mărar – câteva crenguțe;
- Sare – ½ linguriță;
- Apa – 700 ml;
- Smântână – 4 linguri;
- Piure de roșii -250 ml;
- Zahăr – linguriță;
- Ulei vegetal – linguriță.
Mod de preparare:
Trebuie să tăiați morcovii pe dinții mici de la răzătoare, să tăiați mararul și să tăiați ceapa în cuburi mici.
Adăugați legumele și ierburile tocate la carnea tocată împreună cu orezul spălat și usturoiul pisat și sare.
Se amestecă carnea tocată cu legumele și condimentele, se formează bile mici.
Scoateți interiorul ardeiului dulce și tăiați-l în bucăți mici.
Ungeți o tigaie cu ulei vegetal și puneți pe fundul ei bucăți de ardei dulce. Puneți chiftelele pe ardei.
Pentru a pregăti sosul, amestecați piureul de roșii cu smântâna și zahărul, adăugați apă și amestecați. Se toarnă sosul în tigaia cu piper și chiftele, se acoperă cu un capac.
Fierbeți chiftelele la foc mediu timp de 12 minute, apoi întoarceți-le pe cealaltă parte și gătiți timp de 10 minute.
Aceasta este o cină grozavă care se potrivește cu aproape orice garnitură, fie că este vorba de paste sau piure de cartofi.
Pofta buna!