Ingrediente:
150 g șuncă,
150 g (în rețetă – pastramă de porc/prosciutto),
4 ouă fierte,
20 g mărar,
3 g pudră de usturoi,
300 ml chefir sau iaurt,
15 g muștar,
35 g gelatină topită,
10 g sare,
100 g castraveți murați
Mod de preparare:
Tăiați șunca în cuburi mici, apoi carnea la alegere. Se toacă mărunt murăturile, ca la o salată, apoi ouăle fierte.
Pune toate produsele tocate într-un castron adânc, apoi adaugă sare, praf de usturoi, muștar și iaurt.
Se amestecă bine pentru a combina ingredientele, iar la final se adaugă gelatina dizolvată.
Mai întâi dizolvați gelatina cu apă conform instrucțiunilor de pe pungă, apoi topiți-o la foc mic sau la cuptorul cu microunde.
Se amestecă bine. Tăiați partea superioară a unei sticle de plastic.
Transferați întregul amestec preparat în sticla de plastic și lăsați-l la frigider timp de o oră să se răcească și să se întărească.
Apoi scoateți „salam” din sticlă și tăiați-l rondele groase de 1 cm sau după dorință.
Pofta buna!