Aperitive si Gustari

Un aperitiv rapid și simplu, care pe lângă faptul că este decorativ este și foarte gustos, așa că oricât aș face se mănâncă tot

 

 

Un aperitiv rapid și simplu, care pe lângă faptul că este decorativ este și foarte gustos, așa că oricât aș face se mănâncă tot

 

Ingrediente:

150 g șuncă,

150 g (în rețetă – pastramă de porc/prosciutto),

4 ouă fierte,

20 g mărar,

3 g pudră de usturoi,

300 ml chefir sau iaurt,

15 g muștar,

35 g gelatină topită,

10 g sare,

100 g castraveți murați

 

Mod de preparare:

Tăiați șunca în cuburi mici, apoi carnea  la alegere. Se toacă mărunt murăturile, ca la o salată, apoi ouăle fierte.

Pune toate produsele tocate într-un castron adânc, apoi adaugă sare, praf de usturoi, muștar și iaurt.

Se amestecă bine pentru a combina ingredientele, iar la final se adaugă gelatina dizolvată.

Mai întâi dizolvați gelatina cu apă conform instrucțiunilor de pe pungă, apoi topiți-o la foc mic sau la cuptorul cu microunde.

Se amestecă bine. Tăiați partea superioară a unei sticle de plastic.

Transferați întregul amestec preparat în sticla de plastic și lăsați-l la frigider timp de o oră să se răcească și să se întărească.

Apoi scoateți „salam” din sticlă și tăiați-l rondele groase de 1 cm sau după dorință.

 

Pofta buna!

 

Sursa