Ingrediente:
Piscoturi – 300 g
Suc de portocale – 400 ml
Unt – 250 g
Lapte – 900 ml
Zahar – 200 g
Pudra de budinca de vanilie – 160 g
Frisca – 500 ml
Intaritor de frisca – 20 g
Zahar pudra – 100 g
Zmeura – 600 g
Zahar – 100 g
Pulbere de gelatina – 20 g
Dimensiune tava: 25 x 25 cm
Mod de preparare:
Inmuiati piscoturile in suc de portocale si puneti-le pe fundul tavii.
Se fierbe budinca groasa din lapte, zahar si pudra de budinca si se lasa sa se raceasca sub hartie alimentara (pentru a preveni formarea pielitei la suprafata).
Apoi bateti untul moale intr-un castron si amestecati portii in budinca racita.
Bateti totul impreuna pana se omogenizeaza.
Aplicati crema preparata peste piscoturi, neteziti-o si pastrati-o la frigider timp de 1 ora.
Bateti frisca cu intaritorul pana se omogenizeaza.
Se intinde peste masa de budinca si se pregateste ultimul strat de fructe de padure.
Lasati gelatina sa se umfle in apa.
Fierbeti zmeura cu zahar.
Cand fierbe, se macina cu un mixer electric si se freaca din nou printr-o sita pentru a da de o parte samburii.
Adaugati gelatina la masa fierbinte si amestecati bine – turnati masa peste desert.
Se lasa sa se raceasca la frigider timp de 1 ora.
Pofta buna!